Dárek zdarma ke každé objednávce

Test krémů na ruce

Mám s sebou krém na ruce? To je něco, o čem přemýšlím, kdykoliv vyrážím mimo domov. Ruce jsou částí těla, která během dne dostává opravdu zabrat, zejména jejich pokožka. Správnou péčí o ruce můžete také značně oddálit projevy stárnutí, ve kterých jsou právě naše ručky značně nelítostné.

Něco tak důležitého, jako jsou krémy na ruce, samozřejmě nemůže chybět ani na našem e-shopu www.fragonito.cz, kde naleznete více než bohatý výběr krémů na ruce té nejvyšší kvality. Pokud je to na vás možná až moc, ráda bych představila pár zástupců z této kategorie, které jsem si sama vyzkoušela. Třeba právě díky tomuto článku najdete svého favorita.

 

Careline – Sweet Kiss (růžové pižmo)

100 ml

76,- Kč (7,60 Kč/10 ml)

Jako první jsem vyzkoušela naši novinku od izraelské značky Careline s vůní růžového pižma. Krém je hypoalergenní a bez parabenů. Výrobce uvádí, že je určen na suchou pokožku, intenzivně hydratuje a zanechává sametově hebké ruce.

Hned po otevření ucítíte jemnou vůni růží, která není příliš vtíravá ani dráždivá. Konzistence krému je hutnější. Výrobce instruuje ke štědrosti v použité dávce krému na jedno namazání, čímž se samozřejmě můžete řídit, nicméně to dle mého názoru není vůbec nutné. Krém se výborně nanáší a okamžitě vstřebává, zanechává ruce opravdu jemné jako samet a příjemná vůně růží zůstává i dlouho po použití krásně cítit.

Pokud fandíte krémům s květinovými vůněmi, či dokonce milujete kosmetiku s vůní růže, neváhejte. Tento kvalitní krém je nabízen za velmi příznivou cenu a ve 100ml balení, takže s vámi bude určitě dlouho, i když si při každém mazání opravdu dopřejete štědrou dávku.

 

 

Po novinkobraní jsem zůstala věrná růžové barvě a vybrala jsem si dva krémy od nizozemské značky Mades.

 

Mades – Cashmere (kapénky včelího vosku a extrakt z kašmíru)

75 ml

132,- Kč (17,60 Kč/10 ml)

Nejdříve otestuji krém na ruce a nehty s kašmírem, kapénkami včelího vosku a keratinem pro ochranu nehtů, hroznovým olejem a několika dalšími přírodními přísadami, které mají za úkol vaše ruce hydratovat, vyživit a ochránit před okolními vlivy. Krém neobsahuje žádný silikon ani minerální oleje.

Struktura je opravdu jemná a krémová, není tolik hutný, ale ani příliš řídký – zkrátka akorát. Vstřebatelnost není tak rychlá jako u předchozího krému – je třeba přípravek do pokožky opravdu vmasírovat. Výsledný efekt je příjemný – pokožka je hydratovaná a vyživená, zanechává na pokožce jemný film, který však není nijak mastný. Vůně je velmi jemná a nepůsobí rušivě ani nepříjemně, připomíná mi směs přírodních olejů a makadamových ořechů.

Tento krém si určitě najde místo v kabelce dam vítající ochranu rukou a nehtů, která něco vydrží. Navíc, pokud moc nejste na silně parfemované krémy, určitě oceníte jemnost tohoto kašmírového ochránce.

 

Mades – Tones (jojoba a lotus)

65 ml

112,- Kč (17,20 Kč/10 ml)

Druhý zástupce Nizozemí od stejného výrobce působí poněkud troufale – má to dokonce i na obalu (troufalý a flirtovní). Růžová tuba s výraznými nápisy určitě zaujme. Je také prvním zástupcem se šroubovacím uzávěrem, který osobně preferuji pro nošení v kabelce typu „hrabu dokud nenajdu“. Výrobce uvádí, že krém je hydratační a vyživující s jojobovým olejem a extraktem z lotusu. Žádná omáčka okolo.

Troufalá je správným označením silné vůně nasládlého jojobového oleje. Není nepříjemná, ale je potřeba s ní počítat. Konzistence je krémová, ne příliš hutná, dobře roztíratelná a snadno vstřebatelná do pokožky. Po několika minutách se sladká jojoba prolne v květinovou vůni lotusu a ten s vámi zůstane až dokud ji nesmyjete pořádným mýdlem. Tento přechod určitě vítám, protože sladké vůně po nějaké době mohou omrzet a stát se nepříjemnými pro každodenní čichání. Lotus proto vše příjemně vyvažuje a z drzého a flirtujícího se změní v zábavného a milého společníka.

Krém Tones asi nebude šálkem kávy pro vás, kteří si nepotrpíte na odvážně provoněné krémy. Pokud však vnímáte silné aroma a krém jako jasné komplementy, možná jste zrovna našli toho pravého (alespoň ve světě kosmetických přípravků.) Umím si představit používat tento produkt jako doplněk jiného krému, když se probudím do správné nálady – troufalé a flirtující.

 

Heathcote & Ivory – Twilight Garden

50 ml

109,- Kč (21,80 Kč/10 ml)

Jako čtvrtého v pořadí si vezmu na paškál irského gentlemana od Heathcote & Ivory, který je jediným zástupcem veganských produktů v dnešním testování. Mimo to je také označen jako tzv. „cruelty free“ produkt – není testován na zvířatech a měl by pokožce dopřát hydrataci a výživu.

Konzistence krému je hutnější, roztíratelnost je však snadná a stačí ho použít poměrně málo, což je s ohledem k menšímu množství krému v tubě značnou výhodou. Uzávěr je opět můj oblíbený – šroubovací a musím se s vámi podělit o pocity z té vůně, kterou disponuje. Vzbuzuje ve mně radost. Krém se hned po rozetření rozehraje různými tóny lučních květin, vybavuje se mi teplý jarní večer s jemným větříkem. Označila bych ji jako květinově-svěží vůni, která je dost silná, abyste ji rozpoznala, ale ne tolik, aby vás začala časem obtěžovat.

Tento produkt je pro mě radost v tubě. Je opravdu příjemný, dobře hydratuje, ale nezanechává mastný povlak. A ta vůně(!) doslova působí na všechny smysly, a to mě baví.

Poslední dva krémoví zástupci zavoní osobitým a oblíbeným jasmínem.

 

Jeanne En Provence – Jasmin Secret (přírodní esence z jasmínového květu)

75 ml

112,- Kč (14,90 Kč/10 ml)

Tuba o obsahu 75 ml obsahuje hydratační krém s 95% přírodním složením. Francouzská značka Jeanne En Provence uvádí, že díky rostlinnému glycerinu zůstanou ruce po namazání hydratované, vláčné a jemně provoněné přírodním extraktem z jasmínového květu.

Konzistencí ne příliš hutný krém se ihned vstřebává a nezanechá žádný nepříjemný povlak. Jak bylo slíbeno, vůně jasmínu je opravdu jemná a po nějaké době už ji ani nevnímáte, jak přirozeně působí. Není tedy vůbec rušivá a určitě časem neomrzí. Po nějaké té hodince po namazání ruce zůstávají hydratované, vůně už z nich však moc nevyčicháte.

Mezi jasmínovými krémy na trhu určitě nalezne své právoplatné čestné postavení, jednak pro svou cenovou dostupnost a určitě i pro důraz na vysoký podíl přírodních složek. Konec konců, voňavé květiny z módy nevymizí asi nikdy.

 

Somerset Toiletry Company – Bílý jasmín

60 ml

111,- Kč (18,50 Kč/10 ml)

Druhý jasmínem ovoněný zástupce britské společnosti The Somerset Toiletry je zároveň naším posledním testovaným bojovníkem proti suchým ručkám. Šroubovací uzávěr ode mě opět dostává malé plus. Výrobce udává velmi snadné instrukce – vmasírujte do rukou a používejte pravidelně – jdeme na to.

Krémová konzistence je klasická, ne příliš tuhá ani řídká. Přípravek se snadno nanáší a rychle vstřebává, ruce zůstanou příjemně hydratované bez nežádoucího filmu. Základní požadavky tedy jasně splňuje. Co je třeba zde zmínit je však vůně, která je dominantní vlastností. Jasmínové aroma se odvážně představuje již po otevření tuby a po nanesení ukáže, zač je toho loket. Jasmín je cítit čistě a silně, hned se mi vybaví náhrdelníky z květů jasmínu, které se prodávají turistům na exotických dovolených.

Když tuto jasmínovou bombu shrnu, je to super. Vůně je silná, ale čistá, svěží a opravdu věrná, vydrží s vámi po většinu dne. Pokud nejste odpůrci voňavých krémů na ruce, určitě si právě tento najde místo i ve vaší kabelce a možná i ve vašem srdci, stejně jako v mém.

Doufám, že jste našli svého oblíbence mezi mnou testovanými krémy na ručky stejně tak, jako já a budu se těšit zase na další setkání s vámi u dalšího povídání o světě kosmetiky.